Iedere week pluis ik voor je de tv-gids door en geef je mijn ultieme tips voor de leukste en grappigste tv-programma’s om de donkere weg in het overvolle televisielandschap wat makkelijker te bewandelen.

Seven Year Switch: Blijven of Scheiden? – maandag 7 januari 20:30u RTL 4

Die bekende seven year itch kan nogal wat problemen in je relatie of huwelijk opleveren. Geen nood: in Seven Year Switch geeft RTL 4 je de kans om op droomvakantie te gaan met een andere partner. Is het gras daadwerkelijk groener of niet? Het zal mij benieuwen. Gebaseerd op een Brits format en dáár ging het er soms behoorlijk heftig aan toe.

Nachtdieren – dinsdag 8 januari 21:40u NPO 3

Wat mij betreft was ze dé heldin van Het Perfecte Plaatje afgelopen seizoen: Ryanne van Dorst. Ze gaat meteen door met een nieuwe klus: in haar verse programma Nachtdieren gaat ze op zoek naar het mysterie van de nacht door zoveel mogelijk mooie gesprekken op te zoeken als de zon al lang en breed onder is. Hier kijk ik dus ultiem naar uit!

Soof 2 – donderdag 10 januari 20:30u RTL 4

Na het eerste deel tijdens de kerstdagen, beleeft Soof 2 nu eindelijk ook de première op de Nederlandse televisie. Ik kan nooit genoeg van de dronken en onhandige Lies Visschedijk krijgen, dus zijn het me de commercials tussendoor in dit geval meer dan de moeite waard.

Goede Tijden, Slechte Tijden – vrijdag 11 januari 20:00u RTL 4

Tsja, GTST kan natuurlijk élke dag op het lijstje, maar dit is een bijzondere. Linda, Laura, Mark, Ludo en uiteraard Janine nemen afscheid van Marieke die een aanrijding niet overleeft. Niet alleen speciaal omdat alle oudgedienden eens in de schijnwerpers staan tussen het jonge grut, maar knap als je het bij deze scènes droog weet te houden. Dag Marieke.